En plats att växa på

Under hösten 2017 hade jag förmånen att åka som ledare på en bibelskola i Ecuador. Bibelskolan heter Apg 29 och vill vara den verksamma fortsättningen på Apostlagärningarna som har 28 kapitel.

Under tiden på skolan fick studenterna och vi ledare testa på att leva lite mer radikalt och låta oss formas som Jesu lärljungar. När vi var ute på praktikveckor kallades vi för missionärerna, något vi själva kanske inte såg oss som eftersom det bara varade i en vecka men kanske är det inte svårare än så.

Vi hade ju ett uppdrag, att hjälpa den lokala församlingen att sprida evangeliet och ge församlingen uppmuntran. Och det var precis vad vi gjorde.

Åh kyrka. Foto Carina Etander Rimborg

På samma sätt är Åh en typ av bibelskola där ungdomar får låta sig formas som Jesu lärljungar. När de sedan åker hem till sina församlingar kan de där bli uppmuntran för en ledning som kanske fastnat i gamla hjulspår och de kan bli ett ljus för vännerna i skolan.

Åh är en fantastisk plats att växa på båda för mig som ledare och för konfirmanderna och faddrarna.

Sara Berggren
ledamot i styrelsen för Åh stiftsgårds vänner.

About Carina Etander Rimborg

Jag är förtroendevald i Göteborgs kyrkliga samfällighet och kyrkomötet. Till vardags är jag informatör. Min man och mina barn har gått och läst på Åh och själv har jag varit här på flera läger som betytt mycket för mig. Jag vill med min yrkeskunskap och mitt engagemang bidra till Åh stiftsgård!