Jag bara älskar dessa läger med nya konfirmander

Nattvardsbordet är dukat. 21 juni 2015. Foto: Carina Etander Rimborg

Åh är en plats med liv och rörelse och har varit det sedan det grundades. Nu har årets konfirmandgrupper dragit igång och förundran är stor. Ännu ett nytt gäng ungdomar har fått komma till gården och fått lära känna Gud och nya människor.

Inte helt vanliga människor utan jämnåriga som är lite annorlunda. Inte på något dåligt sätt utan de är bara lite mer självsäkra, positiva, generösa och snälla. Miljön är annorlunda än man är van vid.

På Åh behöver man inte vara tuff för att bli sedd utan man kan vara sig själv. Faddrarna som varit med ett tag och kan gården, har under de inledande lägren fått vara med och sprida god stämning till de nya konfirmanderna och de har också fått berätta om sin tro på Jesus och gett Guds kärlek vidare.

Jag som nu börjat mitt nionde år som ledare, älskar dessa första läger med konfirmanderna. Det är roligt att se dem komma som blyga barn men att de efter en knapp vecka åker hem som sprudlande tonåringar. Under första veckan har de ofta växt en decimeter bara genom att de vågar titta upp och sträcka på sig och de som knappt vågade släppa mammas hand när de kom vill inte åka hem för att de haft det så bra.

Sara Berggren
ledamot i styrelsen för Åh stiftsgårds vänner

About Carina Etander Rimborg

Jag är förtroendevald i Göteborgs kyrkliga samfällighet och kyrkomötet. Till vardags är jag informatör. Min man och mina barn har gått och läst på Åh och själv har jag varit här på flera läger som betytt mycket för mig. Jag vill med min yrkeskunskap och mitt engagemang bidra till Åh stiftsgård!