Vart tog de vägen?

Nu har sommarens två konfirmandgrupper konfirmerats på Åh stiftsgård för i tisdags var det återigen konfirmation på gården, då Göransläkten 2016 konfirmerades.

Lena Sjöberg och Eva Forssell Aronsson. Vänner sedan konfirmationslägret på Åh stiftsgård för 40 år sedan.
Lena Sjögren (fd Sjöbergh) och Eva Forssell Aronsson. Vänner sedan konfirmationslägret på Åh stiftsgård för 40 år sedan.

Idag har jag träffat två vänner som lärde känna varandra på konfirmandlägret på Åh stiftsgård för 40 år sedan. De var lite osäkra på vilken dag de var konfirmerade – men det är ganska troligt att det var just i slutet på juli. På den tiden hade Bengt Plejiel två konfirmandgrupper men de var uppdelade på fyra grupper. Verkade lite krångligt – men säkert helt klart för dem då.

Lena Sjögren (fd Sjöbergh) är nu diakon och gift med en präst. Eva Forssell Aronsson är professor i radiofysik, och väldigt aktiv som församlingsmedlem och förtroendevald i sin församling. I dag träffades de när de båda var på ett läger på Hjälmareds folkhögskola. För mig berättade de gamla minnen om vad de gjorde på konfirmandlägret – men jag tror inte jag ska återge detta här. Men det var en hel del fnitter och flams under samtalet kan jag avslöja.

En av Åh vänners idéer är att vi ska försöka ordna Åhterträffar även för gamla konfirmandklasser – inte bara de som konfirmerades för ett eller två år sedan. Vi tror att många Åhianer gärna vill ha kontakt med både Åh och sina gamla kamrater igen och berätta gamla minnen.

Vi vill ju veta var alla Åhianer har tagit vägen – vi tror att de gärna vill ha kontakt och komma tillbaka.

Och glöm inte att betala in din medlemsavgift till Åh stiftsgårds vänner! Pengarna går tillbaka till ungdomarna på Åh stiftsgård – så att fler ska få uppleva det du kanske fick uppleva en gång när du var ung och var på Åh.

Det går att swisha in pengarna direkt – läs här hur du gör!

http://ahvanner.se/medlem/

/Carina Etander Rimborg

About Carina Etander Rimborg

Jag är förtroendevald i Göteborgs kyrkliga samfällighet och kyrkomötet. Till vardags är jag informatör. Min man och mina barn har gått och läst på Åh och själv har jag varit här på flera läger som betytt mycket för mig. Jag vill med min yrkeskunskap och mitt engagemang bidra till Åh stiftsgård!