Rapport från en badbrygga

Åh-bryggan under byggnation. Juli 2015. Foto: Carina Etander Rimborg
Åh-bryggan under byggnation. Juli 2015. Foto: Carina Etander Rimborg

I dag, söndag, var jag på gudstjänsten i Åh kyrka. Rebeskilsläkten (Rebecca/Eskil-släkten) var där, föräldrar, vänner, faddrar, och så vi alla andra som bara var där för att vi ville gå i gudstjänst på Åh.

Efter kyrklunchen tog jag mig en promenad ner till badbryggan för att se hur det går. Och, voila! Där fanns en påbörjad, lagad brygga!!!

Bryggan skulle egentligen varit färdig till midsommar – men på grund av vädret och andra oförutsatta händelser blev det försenat. Men nu är det alltså på gång. Och den kommande veckan borde det vara klar. Sen kan solen och värmen få komma! Eller hur?

Föreningen Åh stiftsgårds vänner har tre mål för 2015. 1. Att vi ska bli 300 medlemmar i föreningen (vi är inte där ännu – värva alla dina vänner och församlingsmedlemmar och släktingar!) 2. Att vi ska ge 5000 kronor till bygget av badbryggan (det ser vi ut att snart kunna lämna över) 3. Bygga upp en nätverk av människor som vill hjälpa till på olika sätt på Åh. Det håller vi på med och återkommer också till.

Åh-bryggan under byggnation. Juli 2015. Foto: Carina Etander Rimborg
Åh-bryggan under byggnation. Juli 2015. Foto: Carina Etander Rimborg

Så länge så försöker vi njuta av sommaren. Du vet väl att det firas tidegärder på Åh stiftsgård varje dag kl 8:00, 12:00 och 18:00, utom på söndag då det firas högmässa kl 11:00. Och på onsdagarna under sommaren är det pilgrimsvandring, musikunderhållning och kvällsmässa.

Åh-bryggan under byggnation. Juli 2015. Foto: Carina Etander Rimborg
Åh-bryggan under byggnation. Juli 2015. Foto: Carina Etander Rimborg

 

About Carina Etander Rimborg

Jag är förtroendevald i Göteborgs kyrkliga samfällighet och kyrkomötet. Till vardags är jag informatör. Min man och mina barn har gått och läst på Åh och själv har jag varit här på flera läger som betytt mycket för mig. Jag vill med min yrkeskunskap och mitt engagemang bidra till Åh stiftsgård!