“To-do-list”

Det kom ett brev till Åh stiftsgårds vänner men en önskan om att få hjälp med en “to-do-list”. Har du en stund eller en dag över och vilja att bidra med din tid på Åh stiftsgård?

Åh stiftsgårds huvudbyggnad. Foto: Carina Etander Rimborg
Åh stiftsgårds huvudbyggnad. Foto: Carina Etander Rimborg

Hej ÅH VÄNNER!

Nedan ser ni lite av det som vi mycket gärna uppskattar om vi får några hjälpande händer med. Vissa saker behöver man vara flera stycken att göra för att det skall fungera och det måste vara organiserat andra punkter kan man komma när man kan och vill och behöver då bara meddela när man kan komma. Vi bjuder på mat och dryck som tack för hjälpen.

De som vill kan ringa eller e-maila och anmäla sig till Anders Ivarsson eller till mig så kan vi se till att det finns utrustning hemma.

Det som är viktigt om man kommer och hjälper till är att man skriver in och ut sig i vår personalliggare som finns i köket så att det går rätt och riktigt till. Det är ett krav enligt skatteverket så verkligen viktigt att detta följs. Missar man och det är en kontroll så blir det 10.000kr i böter på plats och det vill vi inte dra på oss, finns bättre saker att spendera så mycket pengar på.

Listan kan göras längre men jag och Anders tänkte att detta räcker tillsvidare, det finns alltid mycket att göra och för oss så behöver vi prioritera eftersom vi inte hinner med allt. Så all hjälp är verkligen uppskattad och vi är mycket tacksamma att om ni vill komma hit och hjälpa oss hålla vår stiftsgård fin.

Vi tackar på förhand och ser fram emot att höra ifrån er.

Processionskorset. Foto: Carina Etander Rimborg
Processionskorset. Foto: Carina Etander Rimborg

Ni kan nå oss på 0522 250 56 eller email ewa.petersson@ahstiftsgard.se, Anders kan nås på info@ahstiftsgard.se och bäst att märka mail med ÅHSVÄNNER kommer och hjälper till då vet receptionen att det är till Anders eller mig.

Med vänliga hälsningar

Anders och Ewa

Trädgårdsarbete

 • Rensa och klippa i rabatter runt
 • Huvudbyggnaden
 • Bohusstugan
 • Göteborgsstugan
 • Hallandsstugan
 • Bergslängan Övre och Nedre
 • Västgötastugan
 • Paviljongen
 • Rensa uteplatser
 • Klippa buskar och träd
 • Rensa alla stigar ner till vattnet (ris etc)
 • Rensa diken
 • Elda ris (när det är tillåtet)

Underhåll

 • Måla hus (helt eller delvis)
 • Måla fönster
 • Måla fönsterbläcka
 • Måla i rummen där det behövs
 • Storstäda badrum
 • Olja golv
 • Tvätta tak från mossa
 • Rensa stuprännorna ris, snygga till rabatter
 • Storstäda kyrkan
 • Tvätta fönster
 • Inventera i alla hus vad som finns
 • Rensa bort (söndrigt, sånt som inte används…)
 • Laga psalmböcker
 • Storstäda element
 • Organisera i bibliotek och burspråk (böcker och tidskrifter)

About Carina Etander Rimborg

Jag är förtroendevald i Göteborgs kyrkliga samfällighet och kyrkomötet. Till vardags är jag informatör. Min man och mina barn har gått och läst på Åh och själv har jag varit här på flera läger som betytt mycket för mig. Jag vill med min yrkeskunskap och mitt engagemang bidra till Åh stiftsgård!

One thought on ““To-do-list”

Comments are closed.