Louise Sjölund blir Åhs nya präst

PRESSMEDDELANDE

 

Det är nu klart med tillsättning av prästtjänsten på Åh.

Det är Louise Sjölund, komminister och distriktschef i Länsmansgården i Lundby församling i Göteborg, som efterträder Göran Olofsson på Åh. Louise har varit konfirmandpräst på Åh sommaren 2020 men har haft kontakt med Åh genom hela sitt yrkesliv. Louise har arbetat som församlingsassistent innan hon läste vidare och prästvigdes 2006.

Från och med januari 2020 är prästen på Åh stiftsgård anställd av styrelsen på Åh och inte av stiftsstyrelsen i Göteborgs stift. Däremot bidrar stiftet till lönekostnaden för kaplanen på Åh.

Styrelsen för Åh har varit angelägen om att prästtjänsten på stiftsgården ska förvalta och utveckla Åh som en andlig växtplats. Styrelsen har vid rekryteringen särskilt velat understryka engagemanget för ungdomar och Åhs betydelse som samlingsplats.

Louise Sjölund börjar på halvtid den 1 november för att sedan tillträda på heltid den 1 januari 2021.

– Vi ser fram mot att få hälsa Louise Sjölund välkommen till hennes nya uppdrag på Åh stiftsgård, säger Gunvor Hagelberg, ordförande i stiftelsen Åh stiftsgård.

FRÅGOR

Frågor om Åh stiftsgård och tillsättningen av prästtjänsten besvaras av Gunvor Hagelberg, telefon 0768-23 76 21

About Carina Etander Rimborg

Jag är förtroendevald i Göteborgs kyrkliga samfällighet och kyrkomötet. Till vardags är jag informatör. Min man och mina barn har gått och läst på Åh och själv har jag varit här på flera läger som betytt mycket för mig. Jag vill med min yrkeskunskap och mitt engagemang bidra till Åh stiftsgård!