24 mars var det Åhtervändardag

Nu har det gått några veckor, men jag vill ändå passa på att berätta om Åhtervändardagen som Åh stiftsgårds vänner ordnade 24 mars.

Som vanligt började dagen med gemensam högmässa i Åh kyrka. Göran Olofsson och Carl Sjögren tjänstgjorde båda två och Carl Sjögren predikade denna Maria Bebådelsedag.

Efter gudstjänsten var det lunch i huvudbyggnaden innan drygt 26 personer gick upp i övre salen för att vara med på ett litet lovsångsquiz med frågor av varierat slag. Vinnare av quizet blev Carl och Lena Sjögren, Bengt Pleijel och Anne-Mette Pleijel Johnsson som allihopa hamnade på samma höga poäng.

Carl och Lena Sjögren berättar på Åh vänners Åhtervändardag 24 mars 2019.

Därefter tog Carl och Lena hand om programmet och ledde oss med hjälp av sång och kåserier genom tonårstid och minnen på Åh stiftsgård. Vacker sång ljöd i salen när vi alla tog i lovsånger som vi kanske inte sjungit på länge och vi fick skratta gott åt smått och stort.

Carl och Lena berättar historien om hur de fick förlagan till altartavlan som hänger i Åh kyrka.

Vi fick också veta historien om varför Carl och Lena har en liten målning av Åhs altartavla hemma hos sig. (Den är målad av konstnären Emanuel Vigeland och var en förlaga till den stora tavlan som nu sitter i kyrkan)

Carl och Lenas föredrag kryddades av Bengt Pleijels vanliga kvicka inpass där han satt och kompletterade eller rättade historier, till allas nöje.

Innan fikapausen och årsmötet fick också de som var där möjlighet att köpa böcker. Det visade sig att både Carl Sjögren, Bengt Pleijel och Anne-Mette Pleijel Johnsson hade med böcker som de skrivit.

Carl Sjögren har skrivit boken Kyrkan lovsjunger (Artos förlag 2019)

Bengt Pleijel har kommit ut med sin senaste bok Himlakoden (GAudete förlag 2018)

Anne-Mette Pleijel Johnsson hade med sin bok Himlar Anamma (GAudete förlag 2016)

Sara Berggren, ny ordförande i föreningen Åhs vänner och Gunvor Hagelberg, numera ordförande i Åhstyrelsen.

Därefter hade Åh stiftsgårds vänner årsmöte och föreningen fick en ny ordförande då Sara Berggren valdes efter Gunvor Hagelberg. Sara har varit ledare på Åh stiftsgård i många år och det är roligt att hon nu går in i uppgiften som ordförande för vän-föreningen. Gunvor Hagelberg är numera ordförande för styrelsen Åh stiftsgård, så vi hoppas att vi kommer att få ännu bättre relationer till den styrelsen i framtiden.

/Carina Etander Rimborg
styrelseledamot i Åh vänner

PS Nästa Åhtervändardag är inbokad. Skriv upp 22 mars 2020 i din almanacka och börja redan nu tala med dina kamrater om att träffas på Åh den söndagen!

About Carina Etander Rimborg

Jag är förtroendevald i Göteborgs kyrkliga samfällighet och kyrkomötet. Till vardags är jag informatör. Min man och mina barn har gått och läst på Åh och själv har jag varit här på flera läger som betytt mycket för mig. Jag vill med min yrkeskunskap och mitt engagemang bidra till Åh stiftsgård!